Догори
Дати відгук

В Україні легалізують електротранспорт

Це стосується електробусів, вантажних та легкових електромобілів

1 хв на прочитання09 Вересня 2020, 15:28
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Кабміні вирішили зробити електротранспорт “законним” та підготували зміни до закону “Про автомобільний транспорт”. Про це стало відомо 9 вересня на засіданні Уряду.

У змінах до закону міністри пропонують надати визначення  видам електротранспорту, гібридним автомобілям, станціям зарядки автомобілів. Адже у попередній редакції закону такі пункти були відсутні.

Коли зміни до закону вступлять в силу, під електричним транспортним засобом будуть розуміти електробус, вантажний та легковий електромобілі що оснащені виключно електричними двигунами та які заряджаються від станції зарядки електромобілів, мають не менше 4-х коліс, призначені для руху безрейковими дорогами і використовують для перевезення людей чи вантажів, буксирування транспортних засобів, виконання спеціальних робіт.

У свою чергу електромобіль гібридний - це транспортний засіб, оснащений електричним двигуном і двигуном внутрішнього згоряння, що приводять його в рух одночасно або очергово. Акумуляторна батарея гібридного електромобіля не може заряджатися від зовнішнього джерела енергії.

У доповненнях до закону урядовці також пропонують дати визначення станції зарядки електромобілів. Це елемент інфраструктури, встановлений стаціонарно, або такий, що може переміщатися та призначений надавати електроенергію для заряджання акумуляторів електротранспорту, що використовують електричний двигун та акумуляторну батарею.

Нагадаємо, що власники легкого електротранспорту, а саме електросамокатів і гіробордів стануть учасниками дорожнього руху. Верховна Рада 4 вересня прийняла відповідний законопроєкт №3023.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.