Догори
Дати відгук

В Україні браконьєри завдали збитків довкіллю на 10 мільйонів гривень за останній тиждень

Браконьєри 4-х областей України нарибалили на 10 мільйонів

1 хв на прочитання05 Листопада 2022, 10:30
Поділитись:

Всім рибним мародерам загрожує покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також сплата значних сум за завдану шкоду, повідомила Екополітика.

Регіонами антилідерами стали Полтавська, Сумська, Дніпропетровська та Запорізька області, пише Держрибагентство у Facebook.

Так на Полтавщині рибоохоронці, спільно з поліцією та громадськістю зафіксували два порушення на Кременчуцькому водосховищі.

Один браконьєр встиг наловити сітками 143 кг риби, що завдало 2,2 мільйона гривень збитків. Інший зловмисник, також сітками, незаконно виловив 227 кг риби, за що йому доведеться відшкодувати 2,6 мільйона гривень збитків.

Також рибоохоронці Дніпропетровщини виявили “рибних мародерів” з сітками на річці Самара. Збитки від їхньої діяльності сягнули 160 тисячі гривень.

У Сумській області рибпатруль виявив двох браконьєрів на водоймі в Охтирському районі, які масово знищували рибу електрострумом. Вони встигли вбити 10 кг карасів, окунів, білих амурів та сазана. Така рибалка завдала шкоди довкіллю на 41 тисячу грн.

Найбільш резонансне порушення сталося у Запорізькій області.

Рибпатруль спільно з громадськістю, під час меліоративного тралення Каховського водосховища, врятував від браконьєрських раколовок 1522 раки, що попередило збитки на суму понад 5 мільйонів гривень.

“Вкотре наголошуємо – водойми країни під постійним контролем рибоохоронців і всім рибним мародерам загрожує покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також сплата значних сум за завдану шкоду водним біоресурсам”, – наголосили в повідомленні.
 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко