Догори
Дати відгук

В Україні оновлять дані про державний кордон

Державний кордон не можна буде визначати за описом меж прикордонної смуги чи матеріалами геодезичних пошуків.

1 хв на прочитання02 Лютого 2021, 15:10
Народні обранці змінили правила встановлення державного кордону Народні обранці змінили правила встановлення державного кордону
Поділитись:

У Державний земельний кадастр внесуть нові відомості про територіальний кордон України. За відповідний проєкт закону парламентарі проголосували у вівторок, 2 січня.

Йдеться про законопроєкт № 3987 «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України». Він потрапив до ВРУ ще 14 серпня за ініціативою автора — прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Документ передбачає, що державний кордон буде визначатися на підставі затверджених і підписаних документів демаркації з Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною, Білоруссю, Молдовою та Росією.

Водночас матеріали геодезичних вишукувань і землевпорядного проєктування, план лінії державного кордону України й опис меж прикордонної смуги визначені як документи, за якими не можна встановлювати державний кордон.

За цей законопроєкт нардепи проголосували більшістю голосів. 

Як стало відомо раніше, на п'ятій сесії парламенту нардепи розглянуть закон про пожежі в екосистемах. Також на порядку денному у парламентарів надра й аграрні розписки.   

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost