Догори
Дати відгук

В ПАЛАЮЧІЙ АВСТРАЛІЇ ЛЮДИ ТА ТВАРИНИ РАДІЮТЬ ДОЩУ: ЗВОРУШЛИВІ ФОТО

2 хв на прочитання06 Січня 2020, 13:49
Поділитись:

У неділю ввечері, 5 січня, люди почали публікувати фото та відео з дописом: “В Австралії дощ!” Про це пише westnews.com.uaз посиланням на соціальні мережі.

Користувачі інтернету Австралії пишуть, що дощ не всюди (бо країна дуже велика) і не такий потужний, як хотілося б. Але те, що він є – вже вселяє надію, що масштабні пожежі можна буде здолати.

У той же час, синоптики вважають, що пожежі в Австралії досягли таких масштабів, що почали самостійно формувати погоду, яка лише сприяє подальшому поширенню вогню.

“Над величезною територією, яку охопив вогонь, утворився масштабний прошарок низького тиску, який разом з гарячим повітрям підіймає в атмосферу клуби диму від палаючої рослинності – на висоту від 10 до 50 км – і розносить їх на значні відстані”, – йдеться у повідомленні.

Фото FB Other Perspectives

Зазначається, що шлейф від австралійських пожеж вже подолав майже 2 тисячі км і досяг території Нової Зеландії.

Через пожежі в Австралії в неділю небо у південно-східних регіонах країни стало червоним. Про це свідчать фото, опубліковані журналістами та місцевими мешканцями, повідомляє CNN.

У вчених немає сумнівів, що безпрецедентні пожежі в Австралії — як і в Амазонії минулого року, і в Каліфорнії позаторік — один із наслідків глобального потепління. Експерти попереджають, що безпрецедентні лісові пожежі, через які руйнується інфраструктура Австралії та гинуть десятки людей і сотні мільйонів тварин, триватимуть принаймні до березня, повідомляє The Daily mail.

“Заснувуючись на найбільш оптимістичних прогнозах, ми б сказали, що пожежі триватимуть, принаймні, ще вісім тижнів”, – заявив журналістам у суботу керівник з надзвичайних ситуацій з Управління пожежної охорони в Східному Гіппсленді Енді Гіллхем.

За даними Національної служби пожежної охорони штату Новий Південний Уельс, в штаті вирує 146 пожеж, з яких 65 не припиняються. У неділю близько 2 тисяч 700 пожежників були відправлені на боротьбу з полум’ям.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко