Догори
Дати відгук

В Одесі могли розпочати сортування ковідних пацієнтів — Ножевнікова

Пацієнтів із сатурацією 60 неможливо влаштувати у стаціонари — звідти приходить відмова у госпіталізації через нестачу місць.

2 хв на прочитання05 Квітня 2021, 11:20
В Одесі могли потайки розпочати сортувати пацієнтів за життєвими показниками В Одесі могли потайки розпочати сортувати пацієнтів за життєвими показниками
Поділитись:

В Одесі лікарні вже не приймають пацієнтів, у яких показник сатурації — 60.

Це може свідчити про те, що в місті почалося медичне сортування пацієнтів, висловила припущення засновниця БФ «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова. Фонд забезпечує хворих на коронавірус пацієнтів кисневими концентраторами.

На думку про те, що в місті вже почали сортувати хворих за медичними показниками, волонтерку наштовхнули події минулої ночі. Тоді Катерина Ножевнікова отримали три дзвінки від родичів хворих на ковід, для яких не залишилося місць у стаціонарах міста. Один хворий помер. Дві жінки перебувають на межі життя та смерті.

О 22:30 пролунав перший дзвінок від родичів 62-річної пацієнтки, у якої сатурація впала до 66. На виклик приїхала швидка, яка підняла жінці життєві показники. Але місця в реанімації для неї так і не знайшлося. 

О 00:56 зателефонували рідні пацієнтки, у якої показники насиченості крові киснем впали до 31. Ускладнювало ситуацію і те, що жінка має надмірну вагу — важить 150 кілограмів. Їй довго шукали місце у стаціонарі. А коли знайшли, співробітники ДСНС не змогли донести хвору від квартири до машини. 

Третій дзвінок на телефон волонтерки пролунав від рідних, які благали допомогти із шпиталізацією пацієнта у стаціонар. Людина так і не дочекалася медичної допомоги в лікарні та померла.

«Якщо почалося медичне сортування — чесно скажіть і дайте параметри. Щоб люди не викликали даремно швидку, а намагалися врятуватися самі або шукали для своїх рідних порятунок або полегшену смерть самостійно. А то за протоколом у нас все ще «Сатурація нижче 92 і т. д. підлягає госпіталізації», — написала Ножевнікова.

Голова благодійного фонду також вкотре обурилася неспроможністю міської влади Одеси чітко та правильно організувати допомогу хворим на ковід. Замість вирішувати щось самостійно, у стаціонарах, реанімаціях і каретах швидкої медики роздають рідним хворих на коронавірус її телефони. Щодня волонтерка отримує сотні дзвінків із благаннями допомогти зі шпиталізацією або видати кисневий концентратор. 

Як ми вже писали раніше, в Одесі назріває катастрофа з медициною. І проблеми існують не лише із хворими на коронавірус. Страждають й інші пацієнти. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора