У Німеччині перестають вирощувати «дешеве» м'ясо: чому?

1 хв на прочитання01 Листопада 2020, 22:02

У Німеччині фермери створюють так звані "активні" стайні, де утримцють свиней у кращих умовах.Там тварини вільно пересуваються. Такий підхід якісно відображається на якості м'яса, але, разом з тим, і на ціні, пише DW.

Щорічно в Німеччині забивають близько 55 мільйонів свиней. Поки що лише дуже мало з них походять із таких "активних" стаєнь, де свиней не замикають у тісному загоні, як у звичайних свинарниках.

Наслідок - тварини не набирають вагу так швидко і вирощування триває довше. 

Плюс до цього - спалихи африканської чуми у всьому світі, відповідно самі тварини дешевшають на очах.

Свинина з активних стаєнь коштує на 30% дорожче за звичайну, але попри це, збувати її легше, ніж продукцію стандартної ферми, тому що м'ясо відбірне.

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: