У Німеччині фермери створюють так звані "активні" стайні, де утримцють свиней у кращих умовах.Там тварини вільно пересуваються. Такий підхід якісно відображається на якості м'яса, але, разом з тим, і на ціні, пише DW.
Щорічно в Німеччині забивають близько 55 мільйонів свиней. Поки що лише дуже мало з них походять із таких "активних" стаєнь, де свиней не замикають у тісному загоні, як у звичайних свинарниках.
Наслідок - тварини не набирають вагу так швидко і вирощування триває довше.
Плюс до цього - спалихи африканської чуми у всьому світі, відповідно самі тварини дешевшають на очах.
Свинина з активних стаєнь коштує на 30% дорожче за звичайну, але попри це, збувати її легше, ніж продукцію стандартної ферми, тому що м'ясо відбірне.