Догори
Дати відгук

В київському урочищі з'явиться новий заказник

На його території вже помітили червонокнижні рослини: водяний горіх і сальвінію плавучу.

1 хв на прочитання02 Лютого 2021, 12:30
На урочище Горбачиха із червонокнижними рослинами вже «поклали око» забудовники На урочище Горбачиха із червонокнижними рослинами вже «поклали око» забудовники
Поділитись:

У Дніпровському районі Києва незабаром створять заказник «Урочище Горбачиха». Про це повідомив Київський еколого-культурний центр на сторінці у Facebook.

Екологи наголошують, що в урочищі Горбачиха мешкає велика кількість видів диких птахів: качки, чайки, сірі чаплі, водяні курочки. Там також  зростають два види червонокнижних рослин: водяний горіх і сальвінія плавуча. 

Природозахисники через унікальну екосистему називають урочище «київською Амазонією» та непокояться, що земля може стати ласим шматком для забудовників. 

Наразі Дніпровський відділ столиці комунального підприємства по утриманню зелених насаджень погодив КЕКЦ створення заказника. Розпочалася робота над дозвільними документами.   

Як стало відомо раніше, днями екологи разом зі співробітниками Ржищівського військового лісгоспу натрапили на рідкісну рослину — вовчі ягоди пахучі. Відкриття зробив професор В. Мельник, коли досліджував територію лісгоспу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко