Догори
Дати відгук

Німецьку залізницю переведуть на сонячну енергію

1 хв на прочитання30 Січня 2020, 16:38
Поділитись:

30.01.2020 | Олександра Єршова

Розробник сонячної електростанції Enerparc AG підписав договір на поставку енергії для німецької залізниці Deutsche Bahn. Вони планують побудувати сонячну станцію на 42 МВт, яка буде видавати приблизно 38 ГВт/год електроенергії на рік.

Вперше енергія буде проходити безпосередньо в контактну мережу Deutsche Bahn з частотою 16,7 Гц, яка відповідає стандартам німецької залізниці. Передавати енергію буде підстанція, яка її трансформує. Запуск будівництва очікується після надання згоди державними органами.

"Вперше ми подаємо сонячну енергію безпосередньо в контактну мережу. Ми відкриваємо нові можливості в реалізації нашої стратегії захисту клімату. Новий сонячний парк також допоможе нам ще більше збільшити частку зеленої електроенергії в DB", - повідомив директор з інфраструктури Рональд Пофалла, пишуть Electrovesti.

Залізниця Deutsche Bahn вже є найбільшим користувачем "зеленої електроенергії". Вони отримують від відновлювальних джерел більше, ніж 60 відсотків енергії. Компанія планує до 2038 року довести її долю до 100 відсотків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.