Догори
Дати відгук

В Дніпрі створюють кукурудзяні екопакети

1 хв на прочитання25 Лютого 2020, 18:35
Поділитись:
25.02.2020 Олександра Єршова

На заводі "Новіс" винайшли спосіб виготовляти звичайні пакети, які зможуть розкладатись через 90 днів. До того ж вони компостуються в домашніх умовах.

Дніпровський завод виготовляє пакети з кукурудзяного крохмалю. Це повністю екологічна складова та не шкодить зовнішньому середовищу, передає most-dnepr.info. Новинка повністю розроблена та сертифікована в Україні.

Директор заводу "Новіс" Андрій Береза розповідає, що ідея створення таких пакетів прийшла три роки тому. Мета створення пакету на основі кукурудзяного або картопляного крохмалю - створити ємність для користувачів, яка здатна буде розкладатись швидко та не шкодячи довкіллю.

"Зазвичай складаючи залишки їжі у поліетиленовий пакет, не замислюємося, що консервуємо їх на століття. Наші ж пакети розпадаються на біологічні речовини і можуть використовуватися як добрива", - розповідає Андрій Береза.

Розробка була готова в кінці 2019 року, завод отримав сертифікацію на продукт за стандартом "OK compost HOME". Фабрика стала першою в Україні, хто почав виробляти пакети за таким стандартом. Зараз пакети вже тестують деякі торгівельні мережі, а замовити їх можна на сайті виробника.

Нагадаємо, що український підприємець знайшов спосіб зробити безвідходним виробництво та вирощування сільгоспкультур. Він робить паливні пелети з залишків моркви, петрушки, буряку та соняшника і планує в майбутньому виробляти ароматні лавандові брикети.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.