Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • В авіатрощі під Чугуєвом, в якій загинули курсанти, звинуватили командувача повітряних сил ЗСУ (відео)

В авіатрощі під Чугуєвом, в якій загинули курсанти, звинуватили командувача повітряних сил ЗСУ (відео)

Йому загрожує до 8 років в'язниці.

2 хв на прочитання18 Грудня 2020, 13:57
Поділитись:

У справі з розслідуванням падіння літака АН-26Ш під Чугуєвом 25 вересня повідомлено про підозру командувачу повітряних сил ЗСУ Сергію Дроздову, командиру та керівнику польотів військової частини А4104. Про це під час брифінгу заявили слідчі ДБР.

«За результатами проведеного розслідування на сьогодні, ДБР на підставі керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора здобуто докази, якими обґрунтовано підозрюються окремі особи, причетні до організації вказаних польотів і які допустили порушення своєї службової діяльності. Сьогодні нами вручено письмове повідомлення про підозру керівнику польотів військової частини, який у цей день здійснював управління польотами. Вручено повідомлення про підозру командиру указаної військової частини, який затверджував планову таблицю польотів з порушеннями. Також повідомлено про підозру командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України, який вчинив недбальство й мав недбале відношення до своїх службових обов’язків, що спричинило вказану подію», — заявив начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачок.

Зазначається, що повідомлення про підозру висунуто особам з-поміж керівництва управління польотів за статтею 416 ККУ («Порушення правил польотів або підготовки до них» — ред.). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років. А особам, які вчинили службове недбальство, з-поміж командування Повітряних Сил — повідомлення підозру за частиною 3 статті 425 ККУ («Недбале ставлення до військової служби» — ред.). Отже, Сергію Дроздову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Нагадаємо, що системні порушення в організації польотів з боку командування Повітряних сил і з боку бригади, в якій сталася трагедія — це головна причина катастрофи літака АН-26 під Чугуєвом. 

Авіакатастрофа сталася 25 вересня, військовий літак Ан-26, на якому курсанти виконували навчально-тренувальні польоти, впав і загорівся.

На борту були курсанти й офіцери Харківського університету Повітряних Сил, 25 людей загинули одразу, один курсант помер у лікарні, один вижив.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання42 хвилини тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання3 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання4 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора