Усика затримали в аеропорту Кракова, а згодом відпустили: гучне "непорозуміння"

2 хв на прочитання18 Вересня 2024, 10:27
ФОТО: Олександр Усик, український боксер

Пізно ввечері напередодні українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова.

Ввечері напередодні українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова. Про це повідомив спортсмен, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк.

ФОТО: стоп кадр з відео затримання Олександра Усика в аеропорту Кракова

Він додав, що обставини інциденту зʼясовуються. Та опублікував момент затримання Усика. На кадрах видно, як польські силовики одягли на спортсмена кайданки і повели у приміщення.

Пізніше дружина боксера Катерина Усик повідомила, що все гаразд, "нічого кримінального не сталося".

ФОТО: Після втручання українських дипломатів поліція аеропорту у Кракові звільнила боксера Олександра Усика

Згодом речник МЗС Георгій Тихий у коментарі "Радіо Свобода" запевнив, що "на доручення міністра Андрія Сибіги, генконсул України в Кракові терміново виїхав до аеропорту для з’ясування обставин".

Президент України Володимир Зеленський прокоментував затримання українського боксера у Польщі і особисто поговорив з Усиком по телефону. Повідомив, що вже все добре, чемпіона відпустили.

А пізніше сам Усик у відео назвав своє затримання в аеропорту Кракова "непорозумінням, яке було швидко врегульоване", подякував Президенту, українським дипломатам і висловив повагу польській поліції, яка виконує свої обов'язки "незалежно від зросту, ваги, розмаху рук та регалій".

Трохи світла на причину дивного затримання пролив портал американського спортивного телеканалу ESPN. За інформацією джерела видання, Усику та його тренеру Сергію Лапіну відмовили у посадці після того, як представник авіакомпанії визначив, що вони не в змозі летіти. Усик натомість пояснив поліції, що у змозі. Просто вони втомилися після тривалого перельоту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: