Догори
Дати відгук

Усик - перший абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі у XXI столітті!

Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті

2 хв на прочитання19 Травня 2024, 09:28
Усик - перший абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі у XXI столітті Усик - перший абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі у XXI столітті
Поділитись:

У поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі, який відбувся в ніч проти 19 серпня у саудівському Ер-Ріяді, український боксер Олександр Усик переміг володаря титулу WBC Тайсона Ф'юрі. Бої відбулися за версіями WBO, WBA, IBO та IBF. У поєдинку Усик переміг Ф'юрі роздільним рішенням суддів – 115-112, 114-113 та 113-114.

Початок бою був активним для українця, який викидав більше ударів. Проте британець зміцнив свою позицію у середині поєдинку, але восьмий раунд закінчився кровотечею у Ф'юрі після удару в ніс від Усика.

У дев'ятому раунді Усик відправив Ф'юрі в нокдаун, але британець встал і продовжив бій. У заключних раундах українець продовжував контролювати поєдинок і в результаті здобув перемогу роздільним рішенням суддів.

Таким чином, Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі у XXI столітті.

До цього останнім "абсолютом" у хевівейті був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року, коли переміг Евандера Холіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано рівноцінним 2007 року, тому Усик став першим в історії "абсолютом" у надважкій вазі з чотирма головними титулами.

Тепер у послужному списку 37-річного Усика 22 перемоги (14 – нокаутом) у 22 поєдинках. Шість з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Олександр Усик. Скрішнот трансляції
Олександр Усик. Скрішнот трансляції

Для 35-річного Ф'юрі поразка від Усика стала першою у професійному боксі. Також у його активі 34 перемоги (24 – нокаутом) і одна нічия.

Усик — Ф'юрі: скількох ударів завдали боксери?

  • Влучні удари: 70-46 (Усик)
  • Всього ударів: 496-407 (Ф'юрі)
  • Влучні джеби: 29-6 (Усик)
  • Влучні силові удари: 41-40 (Усик)

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.