Уряд затвердив умови конкурсу на будівництво маневрових потужностей в енергетиці

1 хв на прочитання17 Серпня 2024, 06:36
ФОТО: ілюстративне / comments.ua

Передбачається будівництво низки об’єктів генерації, які мають бути введені в експлуатацію до кінця 2027 року.

Кабінет Міністрів затвердив умови проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності, здійснення заходів з управління попитом та проведення першого конкурсу на 700 МВт потужності з метою забезпечення енергетичної безпеки та балансової надійності енергосистеми України. Про це повідомили у Міненерго.

Передбачається, зокрема, будівництво низки об’єктів генерації. Відповідні об'єкти мають бути введені в експлуатацію до кінця 2027 року. Загальна вартість проєкту буде визначена за результатами конкурсу.

Для проведення конкурсу в Міненерго за участі представників Мінекономіки, Мінінфраструктури, НКРЕКП та НЕК "Укренерго" буде створено Комісію з проведення конкурсу та затверджено відповідну конкурсну документацію для потенційних учасників.

Реалізація цього рішення, пояснили у міністерстві, дозволить забезпечити розвиток енергосистеми з належними рівнями безпеки постачання та балансової надійності. Оскільки буде побудовано та введенно в експлуатацію високоманеврові генеруючі потужності з можливістю швидкого пуску/зупину згідно з вимогами чинного Кодексу системи передачі. Також це сприятиме розвитку ВДЕ з негарантованим графіком виробництва.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: