Догори
Дати відгук

Уряд затвердив Порядок відбору проектів у сфері енергоефективності

Подробиці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

2 хв на прочитання15 Жовтня 2024, 13:12
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Кабінет міністрів сьогодні провів засідання, під час якого розглянув низку питань. Які рішення ухвалили, повідомив представник Уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Уряд, зокрема, затвердив Порядок відбору проектів у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні. Передбачено, що відбір  проектів у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження здійснюється Держенергоефективності. Встановлено, що у відборі проектів беруть участь проекти, які реалізуються у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження; на території України, крім територій активних бойових дій, територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або тимчасово окупованих РФ територій України, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначена дата завершення бойових дій або тимчасової окупації; відповідають Указу Президента України від 30.09.2019 № 722 «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року» тощо.

Внесено зміни до Положення про Міністерство молоді та спорту України, якими закріплено повноваження Мінмолодьспорту щодо забезпечення функціонування інформаційної системи «Національна платформа доброчесності спорту» як цифрового інструменту для боротьби з маніпулюваннями, повʼязаними зі спортивними змаганнями, та затвердження Положення про неї.

Погоджено пропозицію Міністерства внутрішніх справ і Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо реорганізації Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту шляхом приєднання його до Національного університету цивільного захисту України. Визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 11.03.2011 N 243 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів, повʼязаних з інформуванням громадськості з питань цивільного захисту населення».

Викладено у новій редакції Порядок встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я. Уточнено та удосконалено деякі положення Порядку, необхідні для встановлення факту отримання особами поранень чи інших ушкоджень здоровʼя, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, проведення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією РФ проти України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.