Уряд затвердив перелік звільненого від мит імпорту обладнання для енергетики

1 хв на прочитання19 Жовтня 2024, 18:13
ФОТО: Імпортне обладнання для енергетики

До таких товарів належать нафта та нафтопродукти, гідравлічні турбіни, різноманітні насоси, двигуни та генератори, електрогенераторні установки.

Уряд ухвалив постанову, якою звільнив від податків і мит імпортне обладнання для галузі енергетики. Перелік необхідної апаратури та інших товарів розробили і затвердили у Міністерстві енергетики, повідомили у відомстві.

Це обладнання необхідне для відновлення обʼєктів енергетичної інфраструктури. Умова - цей імпорт звільняється від фіскальних сплат у разі ввезення в Україну в межах угод, фінансування за якими здійснює Фонд підтримки енергетики України. 

До таких товарів належать нафта та нафтопродукти, гідравлічні турбіни, різноманітні насоси, двигуни та генератори, електрогенераторні установки, трансформатори, акумулятори, електричне обладнання, електрична апаратура, транспортні засоби, зокрема вантажні автомобілі та самохідну техніку, інструменти та інші товари, необхідні для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Також цим документом затверджено розроблений порядок підтвердження операцій з ввезення товарів в Україну, що стосується угод, фінансованих за рахунок Фонду підтримки енергетики України, створеного при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства за спільної ініціативи міністра енергетики України Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

За словами міністра Германа Галущенка, звільнення від податкового та митного навантаження на енергетичне обладнання та інші товари, які ввозяться за рахунок донорської допомоги, сприятиме пришвидшенню відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала внаслідок ворожих атак. Це допоможе забезпечити стабільне проходження опалювального сезону, підтримати надійне енергопостачання громадян України, бізнесу та об’єктів критичної інфраструктури.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: