Догори
Дати відгук

Уряд спростив ввезення в Україну незареєстрованих сортів рослин

Контроль за використанням зразків насіння і садивного матеріалу здійснюється Держпродспоживслужбою.

1 хв на прочитання29 Серпня 2023, 14:14
Уряд
Уряд
Поділитись:

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову  № 917 «Про затвердження Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням».  Документ підготовлений Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Постановою виконуються євроінтеграційні зобовʼязання України про надання можливості підприємцям використовувати невелику кількість насіння і садивного матеріалу незареєстрованих сортів для наукових цілей або селекційної роботи.

Згідно з Постановою, встановлюється відповідна процедура видачі або відмови, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням.

Також затверджується форма заяви про видачу підтвердження та ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення, селекційних, дослідних робіт і їх експонування.

Контроль за використанням зразків насіння і садивного матеріалу здійснюється Держпродспоживслужбою.

Попередню постанову № 691 від 2016 року, якою врегульовувався порядок видачі Держспоживслужбою  підтверджень на ввезення та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу Кабінет Міністрів визнав такою, що втратила чинність. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.