Бобові, а особливо квасоля допомагає зменшити ризик раку грудей, простати, нирок та товстої кишки.
Квасоля багата на білки, вітаміни, мінерали і клітковину, які необхідні для здорового харчування. Квасоля та бобові можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові завдяки вмісту розчинних волокон, а також покращують травлення.
Дослідження показують, що у тих регіонах, де люди споживають більше квасолі, існує помітне зниження раку грудей, простати, нирок та товстої кишки. І це не випадково, ці продукти - відмінна профілактика.
А яка користь від вареної квасолі для організму? Вона полягає в тому, що завдяки своєму складу це бобове дозволяє поліпшити сон і нормалізувати нервову систему, перешкоджає появі атеросклерозу й покращує метаболізм. Також квасоля допомагає виводити зайву рідину з організму і токсини, покращує стан шкіри і волосся, зміцнює кісткову тканину.
Квасоля допомагає підтримувати рівень гемоглобіну, що полегшує стан жінок в період менструації. А в чоловіків знижує ризик отримати проблеми з простатою, покращує потенцію, і дозволяє знизити ризики серцево-судинних захворювань.