Догори
Дати відгук

«Укрпошта» фактично вбила 8 мільйонів бджіл. Інформація оновлена (ФОТО)

Бджолярі звернулись до поліції та збираються судитись з «Укрпоштою».

2 хв на прочитання12 Травня 2021, 12:00
«Укрпошта» фактично вбила 8 мільйонів бджіл (ФОТО) «Укрпошта» фактично вбила 8 мільйонів бджіл (ФОТО)
Поділитись:

Бджолярі із Іршави та Виноградова 11 травня надіслали «Укрпоштою» до замовників спеціальні пакети із бджолами, маткою і спеціальним розплодом. Як написав Віталій Глагола у Фейсбуці, це було 8 мільйонів бджіл, яких працівники «Укрпошти» везли у звичайній вантажівці Hyundai. 

«400 спеціальних пакетів. Через відсутність кисню і відсіків для провітрювання усі 8 мільйонів бджіл, що були у вантажівці, не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправки», — повідомив Глагола.

Бджолярі звернулись до поліції та збираються судитись із «Укрпоштою». Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку становить близько 500 тисяч гривень.

«Вони просто запарились у тій вантажівці без кисню та під розпеченими металом. Вони ж живі — це не просто вантаж. Бджолам теж треба кисень (природу вентиляцію), а тут його не було ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки у матеріальних збитках — бджіл шкода неймовірно», — розповіла одна з пасічниць Марія Лендел.

На сайті «Укрпошти» є спеціальні умови щодо пакування бджіл до відправки. Відправники переконують — вони дотримались цих вимог:

GreenPost  отримав коментар від «Укрпошти», який організація залишила під постом у Фейсбуці:

«Наразі ми з'ясовуємо всі деталі щодо даної ситуації: хто перевозив, коли та за яким маршрутом. Яка тривалість, хто завантажував, на яких умовах приймалися, хто із бджолярів здавав, в якій кількості, в якій тарі. З'ясовуємо чи були належні умови пакування, та чи були належні умови для перевезення. Існує великий спектр всіх нюансів, які могли спричинити до цього. Як тільки ми все з'ясуємо, відберемо всі необхідні заяви, повідомлення та пояснення від зацікавлених сторін — можливо буде говорити стосовно даного випадку більш конкретно».

Станом на 13 травня стало відомо, що у 118 ящиках з 300, які сьогодні прибули до Іршавського відділення Укрпошти, знаходяться живі бджоли. Про це інформує  АТ «Укрпошта» з посиланням на Закарпатської дирекції свого підприємства.

"Імовірно бджоли перебували в стадії пригнічення або спокою. Зараз комахи відновлюють активність. Наразі коробки з бджолами повертаються відправникам, які вже формують нову партію комах для відправки. Частину «реанімованих» бджіл відправники планують повторно переслати замовникам", - зазначили в «Укрпошті» .

Нагадаємо, в Ковелі чоловік торгував лисенятами: шкуродер продавав оптом по 1500 грн (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost