Укренерго: Україна залучила аварійне постачання електроенергії з трьох країн ЄС

1 хв на прочитання13 Вересня 2024, 19:48
ФОТО: ілюстративне

Україна зараз імпортує електроенергію з енергосистем Польщі, Словаччини та Румунії.

Для подолання дефіциту в енергосистемі Україна залучила аварійне постачання електроенергії з енергосистем Польщі, Словаччини та Румунії. Аварійна допомога зі Словаччини і Польщі також надходила вчора, 12 вересня. Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

Водночас комерційний імпорт електроенергії у п'ятницю відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 18 204 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1485 МВт.

Експорт електроенергії з України не відбувається і не передбачається, запевнили в "Укренерго".

У компанії уточнили, що споживання електроенергії наразі відповідає сезонним показникам. Сьогодні, станом на 9:30, його рівень був на 2,1% меншим, ніж в цей же час у четвер, 12 вересня.

Вчора добовий максимум споживання був зафіксований у денні години. Він був на 1,8% нижчим, ніж попередньої доби – у середу, 11 вересня.

"Нагадуємо, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Сьогодні зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії. Будь ласка, не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00", – закликали в Укренерго.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: