Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Українцям виплачуватимуть пенсію навіть за відсутності стажу - Кабмін ухвалив рішення

Українцям виплачуватимуть пенсію навіть за відсутності стажу - Кабмін ухвалив рішення

В Україні планують створити Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти

1 хв на прочитання04 Квітня 2023, 20:10
Поділитись:

Такі нововведення торкнуться членів сімей українців, які зникли безвісти, про це розповіли у прес-службі Мінреінтеграції.

У міністерстві повідомили, що в Україні було вирішено питання із соціальною допомогою родичам загиблих військовослужбовців, а також тих, хто перебуває в полоні. Проте велика категорія громадян не отримувала належної соціальної підтримки. Це стосується родичів зниклих безвісти.

На жаль, війна принесла в Україну горе та страждання не лише сім’ям загиблих, а й тим, хто не знає, де перебувають їхні рідні та що з ними сталося. У більшості випадків цих людей також, на жаль, немає в живих, проте поки їхній посмертний статус не підтверджений, вони вважаються зниклими безвісти.

Влада прийняла рішення подбати про те, щоб їхні рідні бодай менше відчували фінансовий дискомфорт від втрати годувальника.

В Україні планують створити Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Зокрема, до реєстру вноситимуть дані як цивільних, так і військових. Тобто з моменту внесення людини до цього реєстру її родичам призначатимуть пенсію.

У міністерстві зазначили, що такі соціальні виплати сім’ям, які втратили годувальника, отримуватимуть незалежно від того, чи був страховий (пенсійний) стаж у зниклої особи.

При цьому кошти нараховуватимуться за весь час, за який зберігатиметься правовий статус зниклої особи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко