Україна очолила світовий рейтинг за рівнем споживання овочів на душу населення у 2024 році. За даними звіту IndexBox, який наводить проєкт EastFruit, середньорічне споживання овочів в Україні становить 653 кг на людину, що значно перевищує показники інших країн.
На другому місці опинився Китай із показником 486 кг на людину, а третю позицію посіла Туреччина з 353 кг на особу.
При цьому за загальними обсягами споживання овочів світовим лідером залишається Китай, де щорічно споживають 693 мільйони тонн овочевої продукції, що складає 46% світового ринку. Друге та третє місця посідають Індія та США з показниками 195 та 52 мільйони тонн відповідно.
Незважаючи на незначне зниження глобального споживання овочів у 2024 році на 0,6% (до 1519 мільйонів тонн), експерти прогнозують стабільне зростання ринку. Очікується, що до 2030 року світове споживання овочів щорічно зростатиме в середньому на 2,1%, а загальна вартість ринку досягне 1758,2 мільярда доларів.
Більше новин читайте на GreenPost.