Догори
Дати відгук

Українці недоїдають м'яса, риби, фруктів та ягід

А от картоплі споживають забагато

2 хв на прочитання13 Липня 2020, 19:57
Поділитись:

Українці їдять більше, ніж європейці. Але різниця в тому, що і скільки. Наприклад, м'яса, за раціональної норми у 80 кілограмів на рік, з'їдають не більше 53. Те саме із рибою: за норми у 20 кілограмів - 13. Норму виконали по хлібу і макаронам - 100 кілограмів. А от фруктів недоїдають на 30 кг, бо норма 90, а їдять 60 кілограмів на рік. І переїдають картоплі на 6 кілограмів. Але від того, що ми їмо, залежить і те, скільки це коштує. Читайте також В Україні почали збирання ранніх яблук та динь Про це повідомляє ТСН.ua.

Цього року в Україні спостерігаються божевільні цінові гойдалки з фруктами. Черешня по 100 гривень/кілограм. Мелітопольська кілька тижнів тому була по 250 гривень. Ягоди — малина, чорниці, смородина — все починається із сотні гривень. Лохина - 230 гривень/кілограм. Полуниця теж захмарна - 100-120 гривень/кілограм й ціна не впала.

Зазначається, що в першу чергу українці викреслюють зі свого раціону, фрукти і ягоди.

"На овочах теж не надто розгуляєшся. Помідори - 40 гривень за кіло, 50 і по 70 гривень. Огірки хіба дешевші, бо пішли ґрунтові. Нині огірок коштує 20 гривень. Минулого року огірки були по 10-12 гривень", - підкреслює видання.

Картопля по 15-20 гривні за кілограм. І дешевшою вона не буде.

"На сьогодні ціна в Україні на картоплю у 2,5 раза вища, ніж у Польщі", - повідомив президент Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. На це вплинула безперечно погода, а точніше негода. Навесні померзло, потім помокло. Плюс проблеми з логістикою через карантин. Тож чимало людей не доїхали до своїх городів, бо транспорт не ходив. Тож восени слід чекати рекордно дорогої картоплі. Дорожчої, ніж торік. "Цього року буде іще гірша ситуація, тому що наші сусіди від нас ще й закриваються. Білоруси закрили картоплю від нас".

Тим часом, кавуни отримали унікальну тару для транспортування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
сім вагомих причин, щоб почати їсти фіолетову цибулю і поліпшити своє здоров’я.
Аграрії пояснили, чому ціна на цибулю значно перевищила минулорічну та чи очікувати її дефіцит  
1 хв на прочитанняВчора
Аква-ферма, яка намагалася відродити чорноморських устриць, працює сьогодні
1 хв на прочитанняВчора
Чотири способи визначити, наскільки яйця придатні в їжу
3 хв на прочитання18 Травня 2022
В Україні є корова, яка за добу дає майже 50 літрів молока
1 хв на прочитання18 Травня 2022
Мішок на голову і вивезли – на Херсонщині окупанти викрали фермера
1 хв на прочитання17 Травня 2022
ЄС допоможе відкрити для українського зерна «коридори солідарності» — Борель
2 хв на прочитання17 Травня 2022
Борна кислота - запорука шикарного врожаю огірків: як застосовувати копійчаний засіб
2 хв на прочитання17 Травня 2022
G7 закликала росію деблокувати порти України, ситуація з продовольчою кризою погіршується
1 хв на прочитання16 Травня 2022