Догори
Дати відгук

Українці можуть розказати про власні екозвички: стартував марафон «Еконебайдужі»

Долучайтеся до марафону корисних екозвичок і роби разом із нами маленькі екокроки щодня.

2 хв на прочитання25 Травня 2021, 14:13
Українці можуть розказати про власні екозвички: стартував марафон «Еконебайдужі» Українці можуть розказати про власні екозвички: стартував марафон «Еконебайдужі»
Поділитись:

Всіх, хто шанує довкілля та дбає про майбутнє, запрошують долучитися до марафону «Еконебайдужі» . Як ідеться в дописі Міндовкілля, пропозиція проста: опублікувати пост і картинку із хештегом марафону #ЕкоНеБайдужі про підтримку марафону та власну позицію щодо важливості екозвичок. Можна поширити один або декілька дописів марафону на сторінці спільноти з коротким коментарем.

Вітаються репости на сторінки ваших соцмереж, а також в особисті профілі, залучення до марафону лідерів думок, спільноти.

Можна навести приклади із власного життя, що підтверджують відповідальне ставлення до довкілля (наприклад, відмова від авто на користь велосипеду, торбинки в магазині замість пакетів, душ замість ванни, термокружка для кави тощо).

Мета посту — надихнути своїм прикладом інших робити важливі кроки для збереження довкілля.

Бути екологічним —  це мати власну багаторазову пляшку

Лікарі радять випивати півтора літри води щодня, щоб бути здоровими. Як же завжди мати із собою запас рідини та не засмічувати довкілля? Все просто — носи із собою власну багаторазову пляшку.

Це набагато зручніше, економніше й екологічніше, ніж щоразу купувати нові пластикові або скляні пляшки. Це твій новий рівень відповідальності перед планетою.

Що ж дасть тобі власна пляшка, крім щирої вдячності природи?

Економію грошей. Купуючи кожен раз пластикову пляшку, ти переплачуєш за пластик. Багаторазова пляшка окупиться за декілька днів, максимум за тиждень. Просто зроби своєю звичкою кидати її в сумку, виходячи з дому.

Міцніше здоров’я. Під час прогулянки ми втрачаємо півлітра рідини, за час пробіжки — понад літр. Навіть сидячи в офісному кріслі, ти втрачаєш 60 мл води! Тож пити треба весь час. З пляшкою втрата рідини тобі не страшна.

Зручні тренування. Під час тренування зовсім не зручно пити з одноразових стаканів (які, до речі, ніколи не розкладуться!).

Купуючи багаторазову пластикову пляшку, звертай увагу на її маркування та обирай поліпропілен (номер 5) або поліетилен низького тиску (номер 2). Немаркована пластикова пляшка свідчить про недобросовісність виробника і може бути шкідливою для здоров’я.

Долучайся до марафону корисних екозвичок і роби разом із нами маленькі екокроки щодня.  

До слова, харків’янин установив національний рекорд за кількістю сходжень на Еверест.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.