Догори
Дати відгук

Український медик пропонує новітній метод лікування COVID-19

Доктор медичних наук Валерій Івасюк пропонує запровадити в Україні новітній метод лікування коронавірусу.

2 хв на прочитання24 Квітня 2020, 18:07
Поділитись:

Закупівлю перших спонсорських апаратів готовий оплатити офіс 5-го президента України Петра Порошенка. Про це Івасюк розказав в ефірі телеканалу Еспресо.

За словами Івасюка,  на сьогоднішній день встановлений так званий патогенез, тобто вплив вірусу на організм людини. Ця інформація була отримана в провідних наукових центрах США і опублікована в провідних журналах Америки. Йдеться про те, що мішенью вірусу є не легені, а еритроцити — кров'яні червоні тільця.

"Цей вірус блокує гемоглобін,  білок, який переносить від клітин вуглекислий газ до легень, здає його в зовнішнє середовище і приєднує  до себе кисень і його транспортує до клітин, і там відбувається дихання тканин. Отже, вірус руйнує еритроцити, що призводить до тяжких наслідків: до загибелі нирок, печінки, і власне — блокує вже легені", - переконаний науковець. 

Новий метод

Івасюк повідомив, що американські вчені пропонують використовувати апарат для екстракорпорального кровобігу, коли у людини з вени забирається кров, збагачується киснем в штучних легенях (це називається оксигенатор), і знову до людини ця кров повертається через артерію. Про це говорила і команда Івасюка,  закликаючи до відповідних механізмів лікування міністрів і  Уряд ще два з половиною місяці тому.

"Ми запропонували приєднувати до людини апарат екстракорпорального кровообігу і додавати донорські еритроцити. Для того, щоб замістити зруйновані еритроцити хворого еритроцитами здорової людини. І ми маємо і мусимо  застосувати цей метод в Україні  після консультацій з нашими поважними медиками. Я вже говорив про це з директором Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Василем Лазаришенцем, з головним інфекціоністом Ольгою Голубовською", - заявив  лікар Івасюк.

Апаратів екстракорпорального кровообігу в Україні катастрофічно мало

В Україні таких апаратів тільки 15, а їх треба хоча б до 70 штук. Наразі вже зрозуміло, що  апарати штучного дихання в певні моменти допомагають, але не в екстремальних і майже летальних випадках.

Лікар сподівається, що найближчим часом за сприяння Петра Порошенка, в Україні з'являться перші апарати екстракорпорального кровообігу, куплені не за кошти бюджету, а завдяки меценатам.

Нагадаємо, станом на 9:00 п’ятниці, 24 квітня, в Україні 7647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальних, 601 пацієнт одужав.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.