Догори
Дати відгук

Українські школи на карантин закриють в кінці вересня

Бо інакше у листопаді буде італійській сценарій з Covid-19, про це попередив інфекціоніст

1 хв на прочитання07 Вересня 2020, 15:59
Поділитись:

Уже до кінця місяця українські школи закриються, або в листопаді ситуація з коронавірусом в Україні буде така ж, як була в найважчі дні в Італії. Про це заявив керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, лікар-інфекціоніст Андрій Александрін. Повідомляє "Главком".

"Я не хочу лякати, але просто як інфекціоніст розумію: в кінці жовтня — початку листопада ми отримаємо точно таку ситуацію, як була навесні в Італії або Іспанії, коли в лікарню звозити величезна кількість хворих, і медики змушені будуть з трьох пацієнтів вибирати одного, чиї шанси на одужання високі, і лікувати його", - вважає Александрін.

Однією з причин цього інфекціоніст вважає відкриття шкіл: 

"Дитяче населення є однією з рушійних сил поширення ГРВІ, в тому числі й Covid-19. І найближчим часом зростання захворюваності за рахунок дитячого населення піде ще більше, тому що хоч діти та не є групою ризику, вони є носіями. Діти можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Я впевнений, ситуація буде такою 1 вересня діти пішли в школу, в кінці вересня всі школи закриються", - говорить лікар.

Також Андрій Александрін вважає, що контакт між владою і народом налагоджений недостатньо, а просто все забороняти - нерозумно.

Нагадаємо, Івано-Франківськ проігнорує карантинні обмеження: діти підуть до школи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.