Україна має внести зміни до законодавства у сфері безпечності харчових товарів, зокрема, поповнити нормативно-правову базу термінами «фальсифікований харчовий продукт» та «харчове шахрайство», повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства
Наразі робоча група, до якої увійшли експерти Мінекономіки, Міністерства охорони здоров'я, Держпродспоживслужби, проєктів технічної допомоги, профільних асоціацій та громадських організацій, працює над проєктом закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів».
Прийняття відповідного законопроєкту передбачає врегулювати вимоги щодо забезпечення належної простежуваності харчових продуктів, організаційні засади виробництва та обігу харчових добавок та новітніх харчових продуктів, використання тверджень про зниження ризиків захворювань, державного контролю на кордоні тощо.
Так, зміни буде внесено до Митного кодексу, законів «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Усі зміни вносяться з урахуванням вимог законодавства Європейського союзу, а також кращих світових практик у сфері безпечності харчових продуктів.