Догори
Дати відгук

Степанов дав завдання розробити вітчизняну вакцину від коронавірусу

Залишилось лише забезпечити "сприятливі умови і достатнє фінансування"

1 хв на прочитання12 Серпня 2020, 11:14
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Україна може самостійно розробити вакцину від COVID-19, якщо вітчизняним науковцям створити сприятливі умови та надати необхідне фінансування. Таку думку висловив очільник МОЗ України Максим Степанов 12 серпня під час брифінгу.

“Після того, як світ дізнався про COVID-19, коли він прийшов у наше життя, ми нарешті зрозуміли, що потребуємо власного виробництва вакцин. У нас є чітке розуміння, яке потім виллється у стратегію щодо початку виробництва вакцин на території країни за наших потужностей. З іншого боку, це завдання максимально створити умови для науковців, щоб вони забезпечували нашу безпеку в цьому напрямку”, - сказав Степанов.

Міністр охорони здоров'я наголосив на тому, що ще за часів СРСР Україна мала потужні виробництва, які дозволяли працювати над виготовленням вакцин. Але останніми роками підприємства недофінансовувалися і втрачали свої потужності.

Максим Степанов також додав, що днями вже провів підготовчу зустріч із представниками українських фармпідприємств та науковцями, які отримали конкретні завдання по виробництву української вакцини від коронавірусу.

Як писав GreenPost раніше, розробка вакцини, яка врятує від COVID-19, буде коштувати понад 100 млрд доларів. Про це заявив очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.