Догори
Дати відгук

Україні знадобиться 114 мільярдів євро на Нацплан з енергетики та клімату

Про це під час панельної дискусії у межах Міжнародного форуму сталого розвитку-2024 сказав перший заступник міністра економіки Олексій Соболев.

1 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: ілюстративне / Uwe Jelting from Pixabay ФОТО: ілюстративне / Uwe Jelting from Pixabay
Поділитись:

Для реалізації ухваленого Національного плану з енергетики та клімату та забезпечення "зеленого переходу" економіки Україні в найближчі 10 років знадобиться 114 мільярдів євро. Підрахунки здійснили у Мінекономіки.

Про це під час панельної дискусії «Вступ України до ЄС - що потрібно для економічного зростання на засадах сталого розвитку» в межах 4-ого Міжнародного форуму сталого розвитку-2024 сказав перший заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Посадовець нагадав, що Національний план з енергетики та клімату до 2030 року передбачає понад 100 різних політик, втілення яких координує Мінекономіки. При цьому вже зараз однією з умов отримання коштів від міжнародних партнерів – зокрема у межах програми Ukraine Facility - є відповідність проєктів, які претендують на фінансування, положенням Нацплану. Нині триває перший раунд збору пропозицій щодо різних програм фінансування майже на 9 мільярдів євро.

За словами Соболева, зараз ця сума видається астрономічною. Такі кошти не з’являться, якщо не працювати над їхнім отриманням, над формуванням коаліції країн, яким небайдуже, які готові допомагати нам у втіленні плану. Діє група високого рівня за участю держав «Великої сімки» та низки міжнародних фінансових організацій, у межах якої працюємо над тим, щоб національні уряди напрацьовували у своїх країнах механізми приєднання до такого фінансування.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost