Догори
Дати відгук

Україна зможе вакцинувати проти COVID-19 лише 6 млн людей, а потрібно 21 млн

Грошей на необхідну кількість вакцин просто не вистачить

1 хв на прочитання17 Грудня 2020, 23:24
Поділитись:

За даними МОЗ, у групах ризику перебувають 21 мільйон українців, саме їм потрібна вакцинація. Міністерство заявило, що перші щеплення проти COVID-19 в Україні зможуть зробити у лютому 2021 року препаратами, які країна закупить безпосередньо у виробників. Крім того, міністр Максим Степанов сподівається отримати 8 млн доз для 4 млн українців в рамках ініціативи COVAX, яка схвалила заявку України. Для цілковитої вакцинації усього населення за підрахунками Степанова треба 15 млрд гривень – наразі є в 6 разів менше.

Україна насправді має можливість купити вакцин для імунізації лише 2,1 млн людей. Разом з вакцинами від COVAX це дозволить загалом вакцинувати 6 млн громадян. Про це повідомляє Bloomberg.

Організація відстежує підписані контракти із найбільшими виробниками й пише, що вакцина буде розподілятися нерівномірно і може вийти так, що багаті країни зарезервують за собою потрійну кількість доз, а бідні не отримають нічого. Зокрема, і через складності в транспортуванні.

Для порівняння Канада має підписаних контрактів на 154 млн населення, що в 4 рази перевищує необхідну кількість для імунізації всього населення.

Австралія, наприклад, має вдвічі більше вакцин, згідно з контрактами, ніж цього потребує кількість населення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про вакцинацію українців від COVID: хто отримає щеплення у першу чергу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.