Україна завершила виступ на Олімпіаді-2024: хто сьогодні понесе прапор на церемонії закриття

2 хв на прочитання11 Серпня 2024, 20:14
Результати Олімпіади-2024

Це найкращий результат за попередні дві Олімпіади

Сьогодні, 11 серпня, завершуються Олімпійські ігри в Парижі. В останній день змагань Україну представляв борець вільного стилю у ваговій категорії до 97 кілограмів Муразі Мчедлідзе.

Українські спортсмени змагались у 23 видах і вибороли 12 медалей:

Хто саме завоював медалі:

Золото - збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс).

Срібло -
Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).

Бронза -
Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба)

Результати Олімпіади-2024. Фото Tribuna.com

Це найкращий результат за попередні дві Олімпіади (2016 - 31 місце, 2020 - 44 місце). Найуспішнішим був 1996 рік в Атланті, де Україна здобула 23 медалі і посіла 9 місце.

Насібов та Лузан понесуть прапор України на церемонії закриття Олімпіади-2024, пише "Суспільне". 

Церемонія закриття розпочнеться сьогодні, 11 серпня, початок — о 22:00 за київським часом. Парвіз здобув для України срібло з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кілограмів, у фінальній сутичці він поступився Есмаїлі Лейвесі з Ірану. Це друге срібло в кар'єрі Насібова, перше він здобув на Олімпійських іграх у Токіо-2020, що відбулися у 2021 році через пандемію коронавірусу.

Лузан разом з Анастасією Рибачок принесли країні срібну медаль у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Додамо, що вони здобули срібну нагороду у цій дисципліні на Олімпіаді-2020 у Токіо, а Людмила тоді також стала бронзовою призеркою у каное-одиночці на дистанції 200 метрів. Що цікаво, на церемонії закриття Олімпіади у Токіо саме Лузан була прапороносицею України.

Вітаємо і дякуємо кожному спортсмену і кожній спортсменці! 

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: