Догори
Дати відгук

Україна заблокувала участь рф у складі бюро Водної конвенції

Уряд докладає максимум зусиль, щоб країна-агресорка відповіла за всі злочини, скоєні в Україні.

1 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 16:10
ФОТО: результати голосування / Міндовкілля ФОТО: результати голосування / Міндовкілля
Поділитись:

Українська делегація на конференції під час 10-ї наради Сторін Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер представила доповідь про екологічну ситуацію в Україні.

Зокрема, доповіли про наслідки численних порушень з боку рф, що призвели до екологічної катастрофи після підриву Каховської ГЕС, забруднення річки Сейм та інших. Делегати закликали країни об’єднати зусилля задля справедливості та притягнення росії до відповідальності за екологічні злочини, включно з тими, що стосуються водних ресурсів.

На загальній сесії представник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України презентував Національний план України з транскордонного співробітництва та моніторингу водних ресурсів.

«У ході голосування було ухвалено рішення про включення представниці Держводагентства від України до складу Бюро Водної конвенції на період 2025-2027 рр. Це відкриває для України нові можливості для активної участі у транскордонній співпраці в напрямку збереження, очищення та моніторингу водних ресурсів. І головне, ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб росія була справедливо покарана за вчинені злочини проти довкілля», – зазначила перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко