Догори
Дати відгук

Україна, як країна із низьким рівнем доходів, може не отримати вакцини від Covid — The Guardian

Мільярди людей в усьому світі не отримають безпечну і ефективну вакцину в найближчі роки.

2 хв на прочитання09 Грудня 2020, 10:31
Поділитись:

Багаті країни мають достатню кількість доз, щоб вакцинувати всіх майже тричі, тоді як бідні країни не мають достатньо для того, щоб охопити медичних працівників та людей, що перебувають у групі ризику.  Про це пише The Guardian сьогодні, і цитує слова   д-ра Мохга Камал Янні, з Народного альянсу вакцин.

Ідеться про те, що населення  країн із низьким рівнем доходів, серед яких називають і Україну, може не отримати щеплення. І це відбудеться з декількох причин. Зокрема, угоди, укладені урядами багатьох країн, "залишать бідних у владі шаленого вірусу":  "багаті"  держави з 14% населення світу вже забезпечили собі 53% вакцин. Так, наприклад,  Канада закупила більше доз на душу населення, ніж будь-яка інша країна – достатньо, щоб вакцинувати кожного свого жителя п'ять разів.

Також ідеться про необхідність виробниками вакцин Covid ділитися своїми технологіями та інтелектуальною власністю.   Це дозволило б зробити ще мільярди доз за низькими цінами для країн, що розвиваються. Видання зазначає, що AstraZeneca / Oxford, Moderna та Pfizer / BioNTech отримали більше 5 мільярдів доларів державного фінансування для розробки своїх вакцин, а це означає, що вони несуть відповідальність діяти у світових суспільних інтересах. 

Організації альянсу вакцин, враховуючи Amnesty International, Frontline AIDS, Global Justice Now і Oxfam, виявили, що 67 країн із низьким рівнем доходу і рівнем доходу нижче середнього ризикують залишитися позаду на шляху порятунку від цієї пандемії. Підкреслюється, що, наприклад, у Кенії, М'янмі, Нігерії, Пакистані, а також Україні зареєстровано майже 1,5 мільйона випадків захворювання.

Відомо, кількість хворих коронавірусом в Україні знову росте. 12 585 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 9 грудня 2020 року .

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.