Догори
Дати відгук

Україна відзначила Органічний день спільно з Євросоюзом

Міжнародна конференція зібрала понад 200 учасників, підкреслюючи успіхи та виклики в органічному виробництві та законодавстві.

1 хв на прочитання26 Вересня 2024, 12:06
Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України
Поділитись:

Україна разом з країнами Євросоюзу втретє провела святкування Органічного дня. Конференція «Органічний день в Україні» зібрала понад 200 учасників, серед яких були представники урядових установ, громадські організації, виробники органічних товарів, міжнародні партнери та ЗМІ. 

Про це повідомляє Мінагрополітики.

На відкритті заходу Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль привітав учасників і наголосив на прогресі в законодавчій регуляції органічного сектора, звернувши увагу на необхідність швидкого узгодження українського законодавства з нормами ЄС у цій сфері. Тарас Висоцький, перший заступник міністра, висловив впевненість у незворотності процесу інтеграції України до ЄС, підкресливши важливість органічного виробництва у цьому процесі.

Органічний день | 23 вересня свято | агро конференція
Зображення: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Марина Кислицька, начальник відділу державної політики у сфері органічного виробництва, представила оновлені Органічні карти України-2023, які включають дані про кількість операторів і площі земель, сертифікованих згідно з українськими та міжнародними органічними стандартами.

Органічний день | 23 вересня свято | агро конференція
Зображення: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Захід відзначився виступами високоповажних гостей з Європейської Комісії та представництва ЄС в Україні, а також презентацією міжнародного досвіду у підтримці національного органічного маркування і дослідженням ринку органічних продуктів. В рамках заходу також відбулася церемонія нагородження за внесок у розвиток органічного сектору в Україні.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost