Догори
Дати відгук

Україна в боротьбі з вірусними захворюваннями: результати опитування

Воно виявило цікаві тенденції щодо ставлення людей до поточної ситуації.

1 хв на прочитання12 Лютого 2024, 18:47
Зображення ілюстративне Зображення ілюстративне
Поділитись:

У розпалі гострої боротьби з вірусними захворюваннями, які активно розповсюджуються в Україні, наше опитування, проведене в соцмережах, виявило цікаві тенденції щодо ставлення людей до поточної ситуації.

За результатами опитування, в якому взяли участь 158 людей із різних соціальних мереж, 8 % респондентів заявили, що вже хворіють на вірусну інфекцію. Однак 41 % опитаних повідомили, що ще не відчули симптомів захворювання.

Досить високий показник — 30 % — тих, хто вже перехворів. За даними опитування, ще 5 % респондентів підозрюють, що вже захворіли через погіршення самопочуття, а 4 % мали типові симптоми COVID-19.

У цьому контексті, 5 % опитаних заявили, що хоча вони особисто не хворіли, проте мають родичів чи знайомих, які були заражені. Щодо методів лікування, 16 % вибрали самолікування, використовуючи пігулки, сиропи й інші засоби. Тимчасом 7 % віддають перевагу народним методам лікування, а 7 % лікуються виключно за рекомендаціями сімейного лікаря.

Загалом, результати нашого опитування підкреслюють необхідність продовження публічних інформаційних кампаній і заходів із медичного контролю для забезпечення безпеки та здоров'я громадян.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.