Україна та Норвегія нарощують співпрацю в сфері ВДЕ та безпеки

2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Міністерство енергетики України

У Києві пройшло засідання Українсько-норвезької міжурядової Комісії з питань торгівлі, бізнесу та економічного співробітництва.

Україна та Норвегія підсилюють свої зусилля задля розвитку двосторонніх відносин, зосереджуючись на децентралізованій генерації енергії, гідроенергетиці, інших видах відновлюваної енергії та використанні природного газу. Крім того, країни активно співпрацюватимуть у сфері ядерної безпеки.

Пріорітети та напрямки подальшої співпраці були окреслені у спільній заяві за підсумками четвертого засідання Українсько-норвезької міжурядової Комісії з питань торгівлі, бізнесу та економічного співробітництва, яке відбулося в Києві, - повідомляє Міністерство енергетики України.

“Ми дякуємо Норвегії за вагому підтримку, що надається Україні від початку повномасштабного російського вторгнення. Наші країни поглиблюють співпрацю не лише у вимірі міжнародних відносин, але і у конкретних економічних проєктах. Україна має значний потенціал розвитку в енергетичній сфері, наша національна стратегія - перетворити Україну в енергетичний хаб для Європи. І сьогодні ми обговорили з норвезькими партнерами не тільки співробітництво у галузі ВДЕ, газові питання, проблеми з ядерною безпекою та захистом, але і співпрацю між нашими країнами в інших економічних напрямках, зокрема на рівні бізнесів. Дуже важливо, що норвезький бізнес вірить в Україну, в наше майбутнє”, - зазначив співголова української частини Комісії, міністр енергетики України Герман Галущенко.

 

Під час заходу було звернено увагу на співпрацю в рамках business-to-business, особливо у сферах ІТ, енергетики та житлового будівництва. Норвегія підтвердила свою готовність продовжувати підтримку реформ в Україні.

“Я вдячна за прийом у Києві нашої делегації разом із норвезьким бізнесом. Деякі з наших компаній вже присутні на українському ринку, інші розглядають можливість створення представництва тут і знаходяться в стадії розробки конкретних проєктів. Сьогодні ми конструктивно обговорили, як можемо зміцнити та розвинути нашу співпрацю в майбутньому. Норвезькі компанії рішуче підтримують Україну та прагнуть не лише зміцнювати існуючі партнерства, а й будувати нові партнерські відносини з українськими компаніями заради нашого спільного майбутнього”, - підкреслила співголова норвезької частини Комісії, Міністр торгівлі та промисловості Королівства Норвегія Сесілія Мирсет.

Комісія відмітила прогрес у зміцненні економічної співпраці, особливо у торгівлі, інформаційних технологіях та енергетиці, від часу останнього засідання у 2020 році. Серед пріоритетів — активізація зобов'язань, посилення співпраці у відновленні України та розвиток інвестиційних можливостей.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: