Догори
Дати відгук

Україна та Норвегія нарощують співпрацю в сфері ВДЕ та безпеки

У Києві пройшло засідання Українсько-норвезької міжурядової Комісії з питань торгівлі, бізнесу та економічного співробітництва.

2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Міністерство енергетики України Фото: Міністерство енергетики України
Поділитись:

Україна та Норвегія підсилюють свої зусилля задля розвитку двосторонніх відносин, зосереджуючись на децентралізованій генерації енергії, гідроенергетиці, інших видах відновлюваної енергії та використанні природного газу. Крім того, країни активно співпрацюватимуть у сфері ядерної безпеки.

Пріорітети та напрямки подальшої співпраці були окреслені у спільній заяві за підсумками четвертого засідання Українсько-норвезької міжурядової Комісії з питань торгівлі, бізнесу та економічного співробітництва, яке відбулося в Києві, - повідомляє Міністерство енергетики України.

“Ми дякуємо Норвегії за вагому підтримку, що надається Україні від початку повномасштабного російського вторгнення. Наші країни поглиблюють співпрацю не лише у вимірі міжнародних відносин, але і у конкретних економічних проєктах. Україна має значний потенціал розвитку в енергетичній сфері, наша національна стратегія - перетворити Україну в енергетичний хаб для Європи. І сьогодні ми обговорили з норвезькими партнерами не тільки співробітництво у галузі ВДЕ, газові питання, проблеми з ядерною безпекою та захистом, але і співпрацю між нашими країнами в інших економічних напрямках, зокрема на рівні бізнесів. Дуже важливо, що норвезький бізнес вірить в Україну, в наше майбутнє”, - зазначив співголова української частини Комісії, міністр енергетики України Герман Галущенко.

 

Під час заходу було звернено увагу на співпрацю в рамках business-to-business, особливо у сферах ІТ, енергетики та житлового будівництва. Норвегія підтвердила свою готовність продовжувати підтримку реформ в Україні.

“Я вдячна за прийом у Києві нашої делегації разом із норвезьким бізнесом. Деякі з наших компаній вже присутні на українському ринку, інші розглядають можливість створення представництва тут і знаходяться в стадії розробки конкретних проєктів. Сьогодні ми конструктивно обговорили, як можемо зміцнити та розвинути нашу співпрацю в майбутньому. Норвезькі компанії рішуче підтримують Україну та прагнуть не лише зміцнювати існуючі партнерства, а й будувати нові партнерські відносини з українськими компаніями заради нашого спільного майбутнього”, - підкреслила співголова норвезької частини Комісії, Міністр торгівлі та промисловості Королівства Норвегія Сесілія Мирсет.

Комісія відмітила прогрес у зміцненні економічної співпраці, особливо у торгівлі, інформаційних технологіях та енергетиці, від часу останнього засідання у 2020 році. Серед пріоритетів — активізація зобов'язань, посилення співпраці у відновленні України та розвиток інвестиційних можливостей.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Зображення згенеровано ШІ
Затонув новітній китайський атомний підводний човен — у КНР заявили, що не мають про це інформації
2 хв на прочитання6 годин тому
Кабмін сьогодні прийняв низку рішень
Кабінет міністрів схвалив низку рішень у сфері охорони здоров`я, освітніх послуг та енергетики
4 хв на прочитанняВчора
Відновлення та захисту енергосистеми
Україна та США обговорили ключові питання відновлення та захисту енергосистеми
1 хв на прочитанняВчора
Зображення створене ШІ
Попит на сонячні панелі в Україні підвищився у понад 700 разів, а що із цінами?
2 хв на прочитанняВчора
Заволодіння електроенергією на 716 млн грн: справу передано до суду
3 хв на прочитання25 Вересня 2024
У Канаді вперше проведено випробування локомотива на водневому паливі з потягом
1 хв на прочитання24 Вересня 2024
19 Центрів колективного користування профінансують для впровадження енергоефективних рішень: у МОН оголосили результати
1 хв на прочитання24 Вересня 2024
Укренерго: у вівторок не планується введення стабілізаційних відключень світла
1 хв на прочитання24 Вересня 2024