Догори
Дати відгук

Україна стане постачальником водню до Німеччини

Про це заявив очільник МЗС

1 хв на прочитання21 Липня 2020, 22:25
Фото agroday.com.ua Фото agroday.com.ua
Поділитись:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна і Німеччина 17 липня провели консультації про взаємодію з питань водневої енергетики, передає «Інтерфакс-Україна». Сторони домовилися про проведення дослідження з можливості використання газотранспортної системи України для транспортування водню. 

«Передбачається, що Німеччина буде одним із найбільших ринків споживання водневої енергетики, й Україна може стати надійним постачальником водню до ЄС, зокрема до Німеччини. Для України це означає інвестиції в технології, ГТС і прибуток від торгівлі воднем. Ми домовилися, що співпраця з Німеччиною продовжиться у вигляді розробки дорожньої карти розвитку енергетичного партнерства і буде проведено дослідження з можливості використання газотранспортної системи України для транспортування водню», – сказав він на онлайн-брифінгу у вівторок. 

За словами міністра, це дуже перспективне партнерство і для енергетичної безпеки України, і для енергетичної безпеки Європи в цілому. Найбільш очевидне місце, в якому ЄС бачить Україну в контексті Європейської зеленої угоди, є розвиток водневої енергетики. 

«А це розвиток українського енергетичного сектора. Це, потенційно, інвестиції в модернізацію газотранспортної системи України. Це, по суті, нова хвиля енергетичного розвитку України як частини енергетичного простору ЄС. Саме тому водень є не тільки економічно важливим для української економіки, бізнесу, а й політично важливим для Української держави», – пояснив глава МЗС.

Нагадаємо, Україна та Німеччина планують трансформацію вугільних регіонів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.