Україна приєдналася до Міжнародного фонду сільського розвитку: що це дає українським аграріям

1 хв на прочитання4 години тому
Україна стала членом Міжнародного фонду сільського розвитку (IFAD). Фото: Guyrane Kiss

Членство в IFAD відкриває доступ до фінансування та грантової підтримки для розвитку малого фермерства та сільських територій.

Україна стала 179-ю державою-членом Міжнародного фонду сільського розвитку (IFAD) - спеціалізованої агенції ООН, що фокусується на трансформації сільського господарства, розвитку сільської економіки та продовольчих систем.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля, приєднання до IFAD є стратегічним кроком, який відкриває нові можливості для розвитку українського агросектору.

"Членство в IFAD дає Україні нові можливості та перспективи, які сприятимуть розвитку агросектору в цілому", - підкреслив міністр.

Ключові переваги членства в IFAD для України:

Особливу увагу IFAD приділяє розвитку малого фермерства. Підтримка Фонду допоможе українським виробникам підвищити конкурентоздатність та зміцнити позиції на ринку через:

"Інтеграція України до Фонду не тільки сприяє розвитку агросектору, але й створює нові можливості для розбудови стійкої, продуктивної та інноваційної сільськогосподарської галузі України", - підсумував Віталій Коваль.

Членство України в IFAD стало результатом плідної роботи Мінагрополітики та успішних переговорів з представниками Фонду в Римі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: