Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Україна повернула з російського полону командирів «Азовсталі» та ще 210 військових

Україна повернула з російського полону командирів «Азовсталі» та ще 210 військових

5 командирів полку "Азов" перебуватимуть у Туреччині.

2 хв на прочитання22 Вересня 2022, 11:41
Поділитись:

Ввечері 21 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими, в результаті чого додому серед  інших повернулися захисники Маріуполя. Обмін полоненими відбувся у Чернігівській області.

Загалом додому повернулися 215 українців. Серед них також бійці полку "Азов" і командири Денис Прокопенко ("Редіс"), Сергій Волинський ("Волина"), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослав Паламар ("Азов"), Олег Хоменко ("Азов"). Також повернулася Катерина Поліщук "Пташка".

З 215 українських захисників, які повернулися додому, 200 осіб обміняли на кума російського диктатора Володимира Путіна Віктора Медведчука. Про це заявив в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк.

Зазначається, що обмін Віктора Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді. Проведення обміну стало можливим завдяки змінам до чинного законодавства, які врегулювали відповідні правові механізми.

До України з полону повернулися три захисниці, які потрапили до окупантів, коли перебували при надії – Мар’яна Мамонова, Яна Шумовецька та Анастасія Черненька. Як повідомляє Офіс президента України. Вагітні українки були звільнені під час обміну полоненими між Україною та Росією ввечері 21 вересня.

Медик з "Азовсталі" Мар'яна Мамонова зараз перебуває на 8-му місяці вагітності. Вона дізналася, що вона при надії, незадовго до того, як потрапила у полон.

Також в ОПУ повідомили, що 5 командирів полку "Азов" перебуватимуть у Туреччині під захистом Президента Ердогана. За умовами обміну, вони мають лишатися за кордоном до кінця війни та можуть бачитися з родинами.

«Денис Прокопенко «Редіс», Сергій Волинський «Волина», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з «Азовсталі» – вже перебувають у безпеці. Це результат особистих домовленостей президента Зеленського з президентом Ердоганом. П’ятьох героїв-командирів «Азовсталі» ми обміняли на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу», – повідомив керівник ОПУ Андрій Єрмак.

Відомо, що з російського полону повернули також  прикордонників, поліцейських, моряків, нацгвардійців, ТРошників, митників, цивільних…Є повний перелік тих, кого звільнили з полону, оприлюднений Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими - ознайомитися тут.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023