Догори
Дати відгук

Україна отримає 33 млн доларів від ООН на боротьбу з коронавірусом

Організація Об'єднаних Націй у рамках свого Глобального плану гуманітарного реагування виділила найбіднішим країнам світу 2 млрд доларів на бротьбу з коронавірусом.

1 хв на прочитання25 Березня 2020, 19:34
pixabay pixabay
Поділитись:

На боротьбу з коронавірусом ООН виділяє нашій країні 33 млн доларів. Про це повідомив речник Місії України при ООН Олег Ніколенко у Facebook.

"Глобальний план гуманітарного реагування для боротьби проти COVID-19, про який сьогодні оголосив генсек ООН, передбачає допомогу й Україні. Сума допомоги складатиме 33 млн доларів", - написав Ніколенко.

Також Ніколенко зазначив, що мова йде про реалізацію гуманітарних проектів у східних регіонах по обидві сторони від лінії розмежування за такими напрямами:

заклади охорони здоров’я;

продовольча безпека та товари першої необхідності;

особи похилого віку та люди з інвалідністю;

дистанційна шкільна освіта.

Він наголосив, що, відповідно до глобального плану, генсекретар ООН планує залучити 2 млрд доларів для стримування поширення COVID-19 у країнах Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії.

Зазначається, що виділення коштів буде координувати Офіс ООН з координації гуманітарних питань разом із ВООЗ та іншими партнерами ООН. 

Попередньо стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй у рамках свого Глобального плану гуманітарного реагування виділила найбіднішим країнам світу 2 млрд доларів на боротьбу з коронавірусом.  Генеральний секретар ООН Антоніо Гутеррес  акцентував увагу, що допомогу отримають країни, де є гуманітарні кризи, такі як: конфлікти, стихійні лиха та зміни клімату.  

Нагадаємо, станом на 25 березня 2020 року, Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації та продовжив карантин на всій території України на 30 днів, до 24 квітня поточного року. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.