Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Україна офіційно відкрила свій павільйон на Кліматичному саміті СОР28

Україна офіційно відкрила свій павільйон на Кліматичному саміті СОР28

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець офіційно відкрив роботу національного Павільйону на Конференції ООН зі зміни клімату COP28 у Дубаї.

2 хв на прочитання03 Грудня 2023, 13:44
Фото Міндовкілля. Україна офіційно відкрила свій павільйон на полях Кліматичного саміту СОР28 Фото Міндовкілля. Україна офіційно відкрила свій павільйон на полях Кліматичного саміту СОР28
Поділитись:

Про це Руслан Стрілець заявив у відеозверненні до відвідувачів павільйону. 

«Цього року говоримо про наслідки підриву Каховської ГЕС. Розповідаємо про нашу боротьбу з екологічними викликами. Як попри все. Вже сьогодні. Працюємо над зеленою відбудовою. Сподіваюсь наступного року на СОР ми будемо говорити лише про кліматичні здобутки та зелене відновлення країни. Ми пропонуємо світу схаменутися та підтримати Формулу мира Президента і її 10 універсальних правил для усієї планети. Дякую всій команді та партнерам, що Україна вдруге має свій павільйон під час конференції. Впевнений, він стане потужним майданчиком якісної комунікації з усіма країнами світу, аби долучити їх до наших ініціатив», — звернувся Руслан Стрілець до учасників COP28.

За словами заступниці Міністра Вікторії Киреєвої, СОР – це найбільша кліматична конференція, перш за все, і тут не тільки кліматичні питання вирішуються, а й відстоюються політичні позиції країн. Для України важливо продемонструвати, що ми є активним гравцем кліматичного порядку денного та залучити країни до партнерства та підтримки нашого суверенітету та нашого кліматичного курсу.

Над павільйоном України на COP28 працювали команди Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки та сприяння Європейського Союзу, Федерального уряду Німеччини, IKI, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, Глобального договору ООН, Європейського банку реконструкції та розвитку (Програма Відновлення та Архітектура реформ в Україні), найбільшого приватного інвестора енергетичної галузі України DTEK Group. Концепцію павільйону розробила агенція Gres Todorchuk у співпраці з архітектурним офісом «ФОРМА» та українською виробничою агенцією how.production.

Павільйон України на COP28 функціонуватиме у Дубаї до 12 грудня.

Тим часом Україна приєдналася до Декларації країн-учасниць Конференції ООН зі зміни клімату COP28 про збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року, визнаючи ключову роль ядерної енергетики в досягненні глобальних нульових викидів парникових газів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.