Україна на сьомому місці: Паралімпійські ігри – 2024 у Парижі завершено (ФОТО)

2 хв на прочитання09 Вересня 2024, 12:56
Український паралімпієць Віктор Дідух завоював свою першу золоту медаль у Парижі-2024 у фіналі турніру з настільного тенісу.

«Просто новий еталон Паралімпійських ігор у всіх відносинах».

Паралімпійські ігри 2024 року завершились увечері в неділю, 8 вересня, святковою церемонією в Парижі, в якій взяли участь діджеї зі світовим ім'ям. За яскравим шоу спостерігали 64 тисячі глядачів на трибунах стадіону «Стад де Франс» у паризькому передмісті Сен-Дені. Українські паралімпійці вибороли у Парижі 22 золоті, 28 срібних та 32 бронзові нагороди, тим самим посівши за підсумками Паралімпіади 7-е місце у медальному заліку. За загальною кількістю нагород Україна знову увійшла до топ-5, як і на минулих Паралімпійських іграх – 2020 у Токіо, коли українці здобули на дві золоті медалі більше. Про це розповідає Deutsche Welle.

[gallery id=337]XVII Паралімпійські ігри проходили з 28 серпня до 8 вересня. Найбільше медалей знову отримали спортсмени з КНР — 220, з яких 94 вищої проби.

Шпажистки

Кількість медалей з різних видів спорту

Російські паралімпійці виступали на Іграх у нейтральному статусі, їхні результати — 20 золотих, 21 срібна та 23 бронзові медалі — в офіційному заліку враховано не були. Проте вони отримали запрошення на церемонію закриття.

«Париж 2024 — це просто новий еталон Паралімпійських ігор у всіх відносинах», — сказав президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс, зазначивши, що це були «найбільш видовищні Паралімпійські ігри за всю історію».

Наступна літня Паралімпіада пройде у Лос-Анджелесі у 2028 році.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: