Україна годує 400 мільйонів людей у світі: перспективи співпраці з Африкою

1 хв на прочитання7 годин тому

На форумі Україна-Африка 2024 обговорили розширення агроспівпраці та обмін технологіями.

Україна продовжує відігравати ключову роль у забезпеченні світової продовольчої безпеки, постачаючи продукцію для 400 мільйонів людей у понад 100 країнах світу. Особлива увага приділяється співпраці з африканськими країнами.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час міжнародного форуму "Україна-Африка 2024", який об'єднав представників 21 африканської країни.

"Завдяки гуманітарній ініціативі Президента України Володимира Зеленського 'Grain from Ukraine' наша держава підтвердила статус надійного гаранта продовольчої безпеки", – підкреслив міністр.

Україна готова розширювати співпрацю з африканськими країнами у кількох напрямках:

- Збільшення товарообігу аграрної продукції;

- Налагодження нових логістичних маршрутів;

- Обмін агроосвітніми програмами;

- Впровадження інноваційних технологій вирощування культур;

- Проведення спільних наукових досліджень.

У форумі взяли участь представники Гамбії, Кабо-Верде, Гвінеї, Руанди, Сьєрра-Леоне, Сенегалу, Ботсвани, Гани, Єгипту та інших країн. З української сторони були присутні перший заступник Міністра Тарас Висоцький та заступниця Міністра Оксана Осьмачко.

Учасники заходу обговорили конкретні кроки для посилення співпраці між Україною та африканськими країнами, що сприятиме сталому розвитку агросектору та зміцненню продовольчої безпеки на обох континентах.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: