Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У Зеленського немає політичної волі зупинити нелегальний видобуток бурштину - ексміністр екології

У Зеленського немає політичної волі зупинити нелегальний видобуток бурштину - ексміністр екології

Більше того, навіть силові структури не використовують весь арсенал засобів, щоб зупинити незаконний видобуток копалин

1 хв на прочитання25 Листопада 2020, 20:59
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Попри те, що зараз у розпорядженні правоохоронних органів та Міндовкілля з'явилися новітні технології, які допомагають відстежити незаконне видобування копалин, в Україні досі не припинено видобування бурштину "чорними копачами". Причина — відсутність політичної волі керівництва держави, заявив в інтерв'ю 4 каналу ексміністр екології Остап Семерак. 

"Повинна буде політична воля найвищого керівництва. Навести лад з бурштином — це питання не до міністра екології, а до правоохоронців. Бо міністр екології не має детективів, бронемобілів, митниці та прикордонників. Це все є у підрозділів, якими керує президент України. Отже, у теперішнього керівництва держави немає політичної волі для зупинки нелегального видобування бурштину", - сказав Семерак.

Колишній міністр екології додав, що в арсеналі силових структур зараз найновіші технології, які допомагають відстежувати "чорних копачів". Наприклад, аеророзвідка й дані з супутників. Але ними чомусь не користується, коли йдеться про варварський видобуток "сонячного каменю". 

"Ось уже рік, як прийнятий закон про посилення кримінальної відповідальності за нелегальний видобуток, але я не знаю жодного публічного судового процесу покарання незаконних видобувачів", - прокоментував ситуацію Семерак. 

Нагадаємо, що в другій половині жовтня у Вінницький області вперше відбувся легальний державний аукціон бурштину, на якому продали понад 600 кілограмів сонячного каменю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко