Догори
Дати відгук

У Збручі масово гине риба (відео)

Серед них і цінні породи риб: карп, судак, щука

1 хв на прочитання20 Серпня 2020, 16:54
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Днями між селaми Бережaнкa і Мaлa Бережaнкa у річці Збруч почала гинути риба. Загалом догори черевом у воді спливло понад 800 рибин, повідомив на особистій Facebook-сторінці місцевий мешканець Петро Ільницький.

“Тернопільська екологія виявила в річці біля 100 загиблих рибин, і серед них жодного цінного виду. Хмельницька понад 700 і в основному все цінні породи, щука, судак , карп”, - написав Ільницький.

Додав, що риба гине на цьому відрізку річки вже кілька років поспіль. Місцеві мешканці та активісти неодноразово зверталися до екологічних служб Хмельницької та Тернопільської областей. Там обіцяли розібратися в інциденті та вирішити проблему.

Тим часом у коментарях до допису українці почали звинувачувати в екологічній трагедії місцеву владу, яка не займається очищенням стоків. Промислові стоки та каналізація з приватних домогосподарств, на думку людей, потрапляє у Збруч та отруює все живе. 

Раніше ми вже повідомляли своїх читачів про те, що у Миколаївській області на Бузькому лимані, що поблизу селища Новобогданівка, вода стала синьо-зеленого кольору, а риба масово гине.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.