Догори
Дати відгук

У Запоріжжі лікарні перестали приймати навіть важких хворих на COVID-19 (відео)

Місць немає — про це сповістив хворий депутат Запорізької обласної ради

1 хв на прочитання09 Жовтня 2020, 19:55
Поділитись:

Друга хвиля пандемії коронавірусу, схоже, викликала колапс в лікарнях Запоріжжя. Відсьогодні нібито міські лікарні припинили приймати навіть важких хворих з COVID-19. Про це заявив депутат Запорізької обласної ради Юрій Ружин.

За його словами, «захлинулася» у викликах і швидка допомога. Сам депутат хворий на коронавірус та перебуває вдома на самоізоляції.

"Те, про що довго говорилося — на жаль, сталося. Міська система охорони здоров'я в ситуації боротьби з пандемією «лягла». Сьогодні приблизно з обіду швидка допомога перестала відповідати на дзвінки для хворих з ковідом. Всі міські лікарні Запоріжжя через максимальну заповнюваність відмовляються приймати важких хворих з коронавірусом. Вони переповнені сотнями людей із запаленням легенів. Станом на 16:00 сотні запоріжців не можуть отримати медичну допомогу", - розповів Ружин.

Депутат пообіцяв ініціювати кримінальну справу за бездіяльність проти міського голови й міського департаменту охорони здоров'я. Крім того, він сподівається, що міська влада терміново почне вирішувати проблему. 

Нагадаємо, Києву загрожує коронакриза: подробиці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.