Догори
Дати відгук

У Запоріжжі Дніпро забруднили отруєною речовиною й всі міські пляжі закрили

Про це повідомили у Запорізькій міській раді

1 хв на прочитання31 Серпня 2020, 18:58
Поділитись:

У Запоріжжі в Дніпрі виявили пляму шкідливої речовини. Міська влада закрила пляжі та вимагає від екоінспекції знайти забруднювача. Про це повідомляє пресслужба Запорізької міської ради.

"29 серпня в річці Дніпро фахівцями міської рятувальної служби було виявлено пляму невідомого речовини. Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провела засідання з цього приводу. Було прийнято рішення звернутися в екологічну лабораторію для того, щоб її фахівці взяли проби та повідомили про склад речовини. На період вивчення цієї ситуації купання на міських пляжах вирішили обмежити. Про це попередили відпочиваючих на міських пляжах", - йдеться на сайті мерії.

В результаті проведених досліджень було підтверджено, що виявлена речовина є шкідливої для здоров'я. Однак, за словами радника мера Запоріжжя Валерія Еделева, проби бралися безпосередньо в середині плями. Сьогодні фахівці братимуть проби на міських пляжах для того, щоб перевірити, наскільки це вплинуло на стан води. На цей час міські пляжі залишаються закритими, купання на них заборонено. Рішення про можливе відкриття пляжів буде прийматися за результатами зроблених сьогодні аналізів води.

Джерело забруднення і місце його розташування на даний час не називають. Міська влада звернулася до Держпродспоживслужби та екологічної інспекції з вимогою розібратися в ситуації. 

Нагадаємо, у Харкові люди перекрили дорогу через завод, який їх отруює (відео, фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко