Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вода
  • У Волинській, Рівненській та Черкаській - підтоплено понад 10 тис. 500 га сільгоспугідь, є загроза у Києві

У Волинській, Рівненській та Черкаській - підтоплено понад 10 тис. 500 га сільгоспугідь, є загроза у Києві

У Києві через збільшений рівень водопілля є ризик підтоплень окремих територій.

2 хв на прочитання15 Квітня 2023, 11:55
Поділитись:

Наразі спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.

Як інформує пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів. Зокрема, у Чернігівській області 29 поселень та у Київській – 1. Організовано об’їзд до цих населених пунктів.

Рятувальники вже відкачали близько 10 тис. м куб. води з 74 домогосподарств.

Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях задіяно мобільні оперативні групи ДСНС, які здійснюють повітряну розвідку підтоплених територій із застосуванням БПЛА.

З інших регіонів до Чернігівської області додатково направлено п'ять болотоходів "Богун" та два плавзасоби, інформують у відомстві.

У Києві через збільшений рівень водопілля є ризик підтоплень окремих територій, але житловим масивам із багатоквартирними будинками та промисловим об’єктам загрози він не несе.

Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на Київського міського голову Віталія Кличка.

«На жаль, ризик підтоплень існує для окремих територій приватної та садово-дачної забудови в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах. Можливі часткові затоплення територій на дачних масивах: Воскресенські Сади, Русанівські Сади, Осокорки, Позняки, Вишеньки. Можливе також часткове підтоплення у межах приватної та садово-дачної забудови на лівому березі Дніпра - в районі Південного мосту, а також затоки Берковщина. Жителів цих територій та тих, хто мешкає поряд із водоймами, просимо врахувати прогнози синоптиків та підготуватись до імовірних підтоплень: перенести найцінніші речі на верхні поверхи приватних будівель, вимкнути електрику, газ, побутові прилади», – сказав Кличко.

Нагадаємо, найвищий рівень небезпечності: на Черкащині фіксують затоплення територій вздовж Дніпра.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost