Догори
Дати відгук

У Вінниці з кожного двору безкоштовно забирають вторсировину на переробку (фото)

Послугою може скористатися будь-який городянин

2 хв на прочитання15 Вересня 2020, 18:35
Фото - Вінниця.info Фото - Вінниця.info
Поділитись:

З цієї неділі у Вінниці розпочинає роботу «Еко-сервіс». Мотоцикл з великим критим причепом збирає у мешканців міста та фірм вторинну сировину. Незвичний автотранспорт вже виїхав на вулиці міста. Повідомляє Вінниця.info.

«Наш сервіс безкоштовний. Тобто, ми приїжджаємо на місце і забираємо вторинну сировину. Курсуватиме наш мотоцикл буде по кілька разів на тиждень», - розповіла співорганізаторка проєкту «Екомобіль» Людмила Фоміч.

Для того, щоб запросити до себе екомотоцикл, спочатку необхідно зателефонувати до сервісу та записатися.

«І на назначену годину окремого дня, наш водій приїздить і забирає вантаж. Для прозорих відносин з учасниками проєкту ми вирішили зробити спеціальний додаток, в якому ми фіксуватимемо все, що здає та чи інша людина в рамках проєкту. Кожний учасник зможе накопичувати екобали. Коли їх накопичиться достатня кількість, тобто достатня кількість грошей – ми купимо за них дерева, які ми спільно з найактивнішими учасниками проєкту висадимо у дворах і на вулицях нашого міста. Частину дерев, куплені за вторговані гроші за вторсировину, ми плануємо висадити вже цієї осені 19 жовтня в рамках всеукраїнського проєкту «Озеленення України». Взимку проєкт продовжиться. Ми збиратимемо спільні кошти для наступної висадки дерев», - продовжує Фоміч.

Ідея створення «Екомобілю» в організаторів проєкту виникла після соціологічного дослідження серед вінничан.

«Ми розпитали велику кількість людей, чи дійсно для них буде мотивацією невелика сума грошей за кілька кілограм накопиченої вторсировини? В результаті виявили, що більшість людей цікавлять не гроші, їх більше турбує екологія. Багато з них сортували б сміття не заради грошей, а заради збереження природи, якби були створені умови. Компанії, які збирають вторсировину, на жаль, не можуть забезпечити всі двори та організації спеціальними контейнерами. Ми подумали: «якщо немає достатньо пунктів вторинної сировини, то «пункт» має приїжджати в кожен двір. Наш «пересуваний пункт» має бути ідеальним сервісом для обслуговування вінничан», - зауважила Фоміч.

Нагадаємо, у Вінниці п'яниця влаштував стрілянину по дітях та школі (відео). 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко