Догори
Дати відгук

У Великій Британії учням заборонять користуватися телефонами під час навчання

Згідно з результатами дослідження ЮНЕСКО, надмірне використання телефонів повʼязане зі зниженням успішності в навчанні

2 хв на прочитання21 Лютого 2024, 21:21
Заборона користуватися телефонами під час навчання Заборона користуватися телефонами під час навчання
Поділитись:

У Великій Британії директори закладів освіти зможуть заборонити школярам і школяркам користуватися телефонами під час навчання. Заборона на телефони стосуватиметься і педагогів. Для вчителів винятком слугуватимуть лише ситуації, які стосуються роботи.

Такі вказівки опублікувало Міністерство освіти Великої Британії, передає портал “Бабель” .

Згідно з результатами дослідження ЮНЕСКО, надмірне використання телефонів повʼязане зі зниженням успішності в навчанні та негативно впливає на емоційну стабільність дітей. Саме тому в організації закликали країни світу заборонити школярам користуватися смартфонами в закладах освіти.

Крім того, за даними Ofcom, 97% дітей до 12 років у Британії мають власний смартфон. Що, відповідно, може негативно впливати на якість їхнього навчання, а також несе низку загроз, з якими учні й учениці можуть зіштовхнутися в мережі.

Освітяни Британії вважають, що рішення уряду щодо заборони телефонів у школах буде корисним для учнів і учениць. Однак, влада країни передбачає, що такий крок може зустріти опір з боку батьків.

Варто зазначити, що, відповідно до нових правил, заклади освіти зможуть самостійно регулювати політику використання гаджетів. Так, адміністрація може зобов’язати школярів і школярок:

  • залишати телефони вдома;
  • здавати гаджети на вході до школи;
  • зберігати пристрої в окремих шафках.

Школи також можуть дозволити учням і ученицям залишати телефони при собі, за умови, якщо пристрої будуть у беззвучному режимі.

Крім того, за рішенням Уряду Великобританії, учителі тепер матимуть право обшукувати учнівські рюкзаки, а в разі порушення правил, застосовувати покарання, наприклад, конфісковувати телефони чи залишати учнів після уроків.

У випадках, якщо батькам необхідно буде зв’язатися з дітьми, вони робитимуть це через “офіс школи”.

За даними ЮНЕСКО, наразі кожна четверта країна частково або повністю обмежила використання смартфонів у школах, зокрема, це Франція, Іспанія, Нідерланди, Китай.

З такою ж ініціативою в Україні нещодавно виступило управління освіти Львівської міської ради. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.